Plujte s námi na vlně informací v moři novinek s kapkou relaxu…

Aš čeká stomilionová rekonstrukce bazénu

Datum: 25.02.2023

As-plavecky-stadion

Krytý plavecký bazén projde rozsáhlou modernizací za sto milionů, město má hotový projekt, o dotaci bude žádat Národní sportovní agenturu. Oprava je nezbytná, bazén z roku 1978 je ve špatném technickém stavu. Pro ČTK to uvedl mluvčí Milan Vrbata.

Při rekonstrukci se počítá s úpravami a zateplením skeletu a střechy bazénu, výměnou technologií na úpravu a ohřev vody, novou fotovoltaikou a vzduchotechnikou. Studie dále navrhuje zachovat parní saunu, přibýt by měl malý saunový svět s finskou saunou a biosaunou. Nerezové vany nahradí stávající betonové, dále se upraví dispozice vestibulu s recepcí a občerstvením, s možností obsluhy zvenčí, počítáno je s novými šatnami a modernizací vnitřního osvětlení. Úprav by se měl rovněž dočkat také venkovní areál z roku 2002.

Stejná projekční kancelář, která projektovala plavecký bazén, připraví projekt i na úpravy venkovní části, což je prostor mezi bazénem a Havlíčkovou ulicí, a také areálu venkovních bazénů. Tady se bude řešit parkování návštěvníků bazénu a posezení v předzahrádce. Venkovní bazén je navrhován se dvěma dráhami a atrakcemi a vlastní úpravnou vody, která by nebyla závislá na úpravně vody ve vnitřním bazénu.

„Vzhledem k malému počtu teplých dnů v Aši se nebude jednat o žádný vodní svět, ale pouze o možnost osvěžení a zábavy menších dětí. Cenu v této době ještě neznáme, navrhovaný koncept bude teprve předložen radě města ke schválení či k dalším úpravám,“ uvedl mluvčí. Bazén ročně navštíví 50 000 lidí.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

1 × 1 =