Plujte s námi na vlně informací v moři novinek s kapkou relaxu…

Letní koupaliště v Ostravě přivítají první návštěvníky

Datum: 28.05.2022

stredisko10

Na letních koupalištích v Ostravě již vrcholí přípravy na letní sezónu. Bazény jsou téměř plné vody, dokončují se drobné rekonstrukce a zásobují stánky s občerstvením. První nadšence tak očekávají například na koupališti v Ostravě-Porubě, které je největším koupalištěm nejen v Česku, ale i ve střední Evropě.

„Kvůli covidu a obrovským finančním ztrátám jsme bohužel nevymýšleli nic nového pro návštěvníky. Provedli jsme jen běžné rekonstrukce a úpravy, které je nutné udělat před každou sezonou. Teď se momentálně napouští toto koupaliště,“ řekla Lenka Papajová, mluvčí SAREZY. Napuštění koupaliště v Ostravě-Porubě trvá zhruba 14 dní.

„V průběhu sezóny se samozřejmě podle kvality vody voda upouští a dopouští čistou tak, aby splňovala veškeré podmínky hygieny. Největší návštěvnost je o víkendech. Kvůli covidu byla návštěvnost nižší, nicméně okolo 6 až 9 tisíc návštěvníků sem o zavítá. Maximální kapacita koupaliště je 13 tisíc návštěvníků. Využít mohou různé sportovní aktivity. Stolní tenis, volejbal, kuželky. Je tady spousta stánků s občerstvením, tobogány, klouzačky, klouzačka pro nejmenší děti v neplavecké části bazénu,“ řekla dále Papajová. V plánu je 28. května otevřít všechna koupaliště SAREZY, což je koupaliště v Porubě, Vodní areál Jih, Vodní svět neboli Čapkárna a venkovní koupaliště krytého bazénu v Porubě.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

3 × pět =