Plujte s námi na vlně informací v moři novinek s kapkou relaxu…

Ocenění za úspěšnou transformaci na Zlínsku

Datum: 11.11.2022

DSC08519

Sdružení CZECH TOP 100 předalo společnosti Vodovody a Kanalizace Zlín ocenění CZECH TOP STAR za dokončení projektu, který zahrnoval transformaci vodárenství na Zlínsku. Díky tomu se kontrola nad  provozováním vodárenské infrastruktury vrátila do rukou měst a obcí. 

„Získat takové ocenění v úžasném prostředí v Anežském klášteře Národní galerie a ještě ve společnosti takových osobností České republiky je pro mne samozřejmě výjimečný zážitek,“ uvedl přímo na místě předseda představenstva VaK Zlín Svatopluk Březík, který cenu přebíral.

Dohodu o ukončení soudních sporů a finálním nastavení projektu vedle jejích signatářů – VaK Zlín, společnosti Moravská vodárenská a měst Otrokovice a Fryšták – podpořily téměř všechny města a obce v oblasti. „Projektu zpočátku mnoho lidí nevěřilo. A proto si celá transformace i lidé, kteří ji dokázali dojednat a ukončit vleklé spory, rozhodně zaslouží ocenění,“ dodal Březík.

Nový model provozování dříve pravomocně povolil Úřad pro ochranu hospodářské soutěže. Vodárna Zlín od jara 2022 disponuje pravomocnou licencí k provozu vodovodů a kanalizací. Uzavření smluv představovalo završení déle než dva roky trvající mediace vedené u soudem jmenovaného mediátora, Filipa Horáka, který k dosažené dohodě uvedl: „Každá dohoda dosažená účastníky po tolika letech vyhrocených soudních soudů, je malým zázrakem. Těší mě nejen to, že se mi podařilo zavést mezi dříve znesvářené strany konstruktivní dialog, ale především to, že ukončením soudních sporů mezi účastníky vznikne nový projekt, který má potenciál přinést lidem na Zlínsku lepší život.“

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

dvanáct + 9 =