Plujte s námi na vlně informací v moři novinek s kapkou relaxu…

Pardubice připravují modernizaci koupaliště Cihelna

Datum: 23.01.2023

Pardubice-bazen

Koupaliště již je v rukou dělníků. Ti se brzy pustí do komplexní modernizace areálu. V současnosti tady probíhají přípravné a bourací práce, na které naváže oprava všech bazénů a dalších prvků. Náklady se vyšplhají na 140 milionů. Město o tom informovalo na svých webových stránkách.

„Rekonstrukce areálu o kapacitě 4000 návštěvníků bude opravdu rozsáhlá. Práce budou zahrnovat řadu oprav, které koupaliště již dlouhou dobu vyžadovalo. Řada prvků nebyla v dobrém technickém stavu, většina z nich byla spíše již za hranou živostnosti. Opraven tak bude plavecký, skokanský, dojezdový bazén a také rekreační bazén, u kterého bude součástí prací oprava lízátka a divokého kanálu. Rekonstrukce bude dále zahrnovat úpravu brouzdaliště, ochozu skokanského bazénu a vířivek a vyměněny budou také dlažby a obklady schodiště u tribuny a chodeb sociálního zázemí,“ sdělil k nadcházejícím opravám areálu náměstek zodpovědný za majetek a investice Jan Hrabal.

Dělníci se pustí do sanace železobetonových konstrukcí a opravy ocelových plotů a zábradlí, aby bylo koupaliště nejen kompletně zmodernizované, ale hlavně také bezpečné. Dále vymění čerpadla a filtry včetně armaturních sestav u jednotlivých recirkulačních okruhů. Zkušební provoz koupaliště by měl být spuštěn v létě 2024. „Ukončení prací a zahájení zkušebního provozu se předpokládá na sezonu 2024, po jeho ukončení budou následovat dokončující práce tak, aby pro dalšího sezonu bylo koupaliště připraveno pro návštěvníky,“ doplnil Hrabal. Město bude také výhledově hledat nového provozovatele

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

tři × 5 =