Plujte s námi na vlně informací v moři novinek s kapkou relaxu…

U Přerova přepojí důležitý vodovod

Datum: 03.10.2022

size3-16646490179329-124-bagr

Slabší proud či zbarvení vody mohou pozorovat v následujících dnech obyvatelé některých částí Přerova. Vodovody a kanalizace Přerov zde totiž budou přepojovat jeden z hlavních přívodů pitné vody, který vedl pod železniční tratí. Oblast prochází rekonstrukcí a vodovod povede novou trasou. Přeložení vodovodu je součástí třímiliardové investiční akce nazvané Rekonstrukce železniční stanice Přerov

„Byl zde uložen jeden z hlavních přívodů pitné vody z Předmostí do vnitřní části Přerova. Vodovod byl přeložen do nové trasy mimo rušený mostní objekt. Přeložka byla dokončena počátkem září a v současné době je připravováno její napojení na stávající vodovod a postupné zprovoznění, které očekáváme ve druhé polovině října,“ vysvětlil Jindřich Mrva, výrobně technický náměstek společnosti Vodovody a kanalizace Přerov.

Vodaři se připravují na dvoutýdenní akci, po které bude voda putovat novou trasou. Přípravné práce začnou v pondělí 3. října, postupné zprovoznění je v plánu na 11. října. „S ohledem na význam překládaného vodovodu pro funkci vodárenské sítě bude potřebné již dopředu provést řadu opatření, manipulací a proplachů potrubí navazujícího na překládaný vodovod,“ informoval Mrva.

Především v částech Velká Dlážka a Předmostí se podle vodařů může snížit tlak výtoku z potrubí nebo mohou lidé pozorovat zabarvení vody. Pracovníci společnosti Vodovody a kanalizace Přerov budou postupně vzniklé závady a potíže odstraňovat. „V těchto souvislostech žádáme odběratele, kteří zhoršení jakosti vody zjistí, o poskytnutí informací na bezplatnou linku vodárenského dispečinku 800 167 427. Zároveň děkujeme všem za pochopení a trpělivost a předem se omlouváme za případné potíže,“ doplnil Mrva.

Zdroj: Olomoucká drbna 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

patnáct − dva =