Plujte s námi na vlně informací v moři novinek s kapkou relaxu…

Povodí Odry vypsalo stavební tendr za více než 165 milionů

Datum: 29.09.2020

Moravka-72

Povodí Odry vypsalo zakázku na stavební úpravy vodního díla Morávka s cílem převedení extrémních povodní. Odhadovaná hodnota zakázky činí 165,49 milionu korun. Lhůta pro doručení nabídek nebo žádostí o účast je do 22. října 2020.

Povodí Odry již na jaře oznámilo, že pro posílení bezpečnosti vodních děl bude zahájena na přelomu let 2020/2021 modernizace vodního díla Morávka, jehož hlavními účely jsou protipovodňová ochrana, dodávka vody pro pitné účely a nadlepšování průtoků v tocích. Klíčovým prvkem stavby bude podle Povodí Odry rekonstrukce bezpečnostního přelivu, spadiště, skluzu a koruny hráze.

„Dále se chceme soustředit na výstavbu pevného jezu na řece Lomná v Jablunkově pro zajištění odběru vody do léčebného sanatoria, pak také na zhotovení balvanitého skluzu na řece Ostravici pro zabezpečení městské trati přes Frýdek – Místek, opravu opěrných zdí na Podolském potoku v Rýmařově a přípravu modernizace elektrorozvodny na VD Slezská Harta,“ uvedlo Povodí Odry.

V roce 2018 dokončil podnik jednu z největších investičních akcí v historii, modernizaci přehrady Šance za půl miliardy. Práce trvaly tři roky a zahrnovaly široký okruh prvků zaměřených na zvýšení kapacity objektů pro převádění povodní, na zvýšení koruny a stability hráze a těsnění jejího podloží, na monitoring veličin nutných pro provoz i vyhodnocení stavu vodního díla. Modernizace Šancí byla financována ministerstvem zemědělství v dotačním programu „Podpora prevence před povodněmi III“ a také z vlastních prostředků Povodí Odry.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

pět × 3 =