Plujte s námi na vlně informací v moři novinek s kapkou relaxu…

Praha zmodernizuje čistírnu v Lipencích

Datum: 30.08.2020

ČOV-Karviná-2

Magistrát během následujících dvou let zrekonstruuje čistírnu odpadních vod v části Lipence. Projekt za 163 milionů zrealizuje firma SMP CZ.

Čistírna projde intenzifikací. Díky tomu bude zlepšena účinnost čištění a zvýšena kapacita zařízení na více než dvojnásobek. K tomu má také sloužit výstavba dvou nových linek pro biologické čištění odpadních vod.

„Postupně zvyšujeme transparentnost Prahy. Jsem rád, že se nám podařilo dát dohromady plán významných veřejných zakázek ze všech odborů Magistrátu hlavního města Prahy. Vzhledem k tomu, že jde často o zakázky náročné na realizaci, chceme na ně upozornit potenciální dodavatele dostatečně dopředu, aby se na ně mohli připravit. Doufáme, že se jich pak více přihlásí do soutěží. Plán je užitečný i pro nás radní, protože si pak lépe můžeme hlídat, že u těch nejvýznamnějších zakázek nedochází ke zpoždění, což se následně negativně projevuje v čerpání rozpočtu,“ řekl radní pro oblast transparentnosti a bydlení Adam Zábranský.

Největší objem finančních prostředků v tomto roce město plánuje alokovat na stavební práce, přes 9 miliard korun. Druhá největší částka bude směřovat do ICT – celkem 727 milionů korun. Třetí největší objem zakázek, 370 milionů, bude směřovat do zajištění odpadového hospodářství v provozu sběrných dvorů v městských částech nebo odvozu gastroodpadu ze školních jídelen.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

patnáct + čtrnáct =