Plujte s námi na vlně informací v moři novinek s kapkou relaxu…

SmVaK Ostrava: Od nového roku v zákaznických centrech jen bezhotovostně

Datum: 01.12.2018

smvak-1-805x350

Severomoravské vodovody a kanalizace Ostrava upozorňují na změny plateb za vodu. Od 1. ledna 2019 se totiž v zákaznických centrech a obchodních místech z důvodů zvýšení bezpečnosti omezují platby v hotovosti za vodné a stočné a k dispozici bude celá řada dalších možností, jak je provést. Vodohospodáři upozorňují, že bude společnost přijímat hotovost za vodné a stočné už jen ve svém sídle v Ostravě – Mariánských Horách.

„Reflektujeme současnou dobu, kdy lidé při platbách stále častěji používají platební karty nebo elektronické bankovnictví. To už ostatně platí i pro naše zákaznická centra nebo obchodní místa, kam stále více odběratelů přichází platit vodné a stočné přes platební terminál. Dalším důvodem je bezpečnost, kterou tím, že budeme méně manipulovat s hotovostí, zvyšujeme,“ sdělil generální ředitel SmVaK Ostrava Anatol Pšenička. Podle ekonomické ředitelky společnosti Haliny Studničkové bude od ledna možné platit vodné a stočné převodem na účet, tedy využitím elektronického bankovnictví, platební kartou, vkladem hotovosti do banky, inkasem nebo poštovní složenkou.

V listopadu 2017 SmVaK Ostrava zpřístupnily novou aplikaci, díky které se zvýšil komfort zákazníků. Přibyla tak další možnost, jak mohou lidé s firmou komunikovat a specifikovat požadavky. Prostřednictvím internetových stránek lze vybírat služby v devíti základních oblastech obsahujících pět desítek položek. Ti, kteří například potřebují vyvézt žumpu, nebo septik, vyčistit kanalizační přípojku, tak už nemusí vyhledávat kontakt na místní kanalizační středisko, nebo volat na bezplatnou zákaznickou linku.

„Službu je možné nezávazně objednat prostřednictvím uživatelsky přátelského formuláře a domluvit se na dalším postupu. To samé platí například pro ty, kteří si chtějí nechat udělat rozbory pitné nebo odpadní vody, nebo chtějí v létě napustit zahradní bazén či potřebují koupit produkty a materiál související s péčí o vodu,“ popsal mluvčí SmVaK Marek Síbrt a dodal, že aplikace umožňuje objednání služeb také například v oblasti stavomontážní činnosti, jako jsou výstavby vodovodních řadů, protlaků pod komunikacemi, napojení vodovodní a kanalizační přípojky na veřejnou síť, výkopové práce a řada dalších. Ti, kteří nechtějí využívat online systému, mohou i nadále používat dosavadní způsoby objednání služeb.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

tři × 3 =