Plujte s námi na vlně informací v moři novinek s kapkou relaxu…

Nádrž na Skalce se promění v přírodní učebnu

Datum: 16.10.2018

vodni-nadrz-na-skalce-se-promeni-bude-tam-ucebna_denik-630-630x350

Nepříliš atraktivní lokalita bývalého koupaliště na Skalce v Jihlavě bude mít nové využití. Na změnách bude s městem spolupracovat spolek Mokřady – ochrana a management a Český svaz ochránců přírody. Bude potřeba opravit hráz a osadit nové výpustné zařízení, nádrž odbahnit a také urovnat zeminu v blízkosti vodní plochy. Instalovány budou také krmítka a tři tematické informační panely.

„Z bývalého koupaliště na Skalce se postupem času stal nevzhledný kus bahnité země. Nádrž se nyní stane přírodní učebnou s informacemi o životě v mokřadech a tůních, nově zde vznikne zimoviště pro obojživelníky,“ potvrdila Aneta Hrdličková z jihlavské radnice.

Podle vedoucí městského odboru životního prostředí Kataríny Ruschkové je nutné dělat opatření, která vodu ve městě zadrží způsobem nejbližším přírodě. Tímto krokem se podle ní zlepšuje klimatická situace a do místa se vrací přirozený život. Rekultivace začala v polovině září a vyjde na necelých 180 tisíc korun. Práce by měly skončit v březnu. O lokalitu bude pečovat spolek Mokřady – ochrana a management.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

patnáct − osm =