Plujte s námi na vlně informací v moři novinek s kapkou relaxu…

I přes zvýšení ceny je o splouvání Teplé Vltavy zájem

Datum: 01.08.2017

Mrtvý Luh

Úsek mezi Soumarským mostem a Pěknou letos zatím zdolalo 1 600 lodí, což je podobné číslo jako ve stejném období v roce 2016. Zájem o splouvání Teplé Vltavy, která vede Šumavským národním parkem, tak neklesl ani poté, co platí zájemci za loď 500 korun, což je o 200 korun více než v předchozích letech. ČTK o tom informoval mluvčí Šumavského národního parku Jan Dvořák. 

Teplá Vltava je považována za hlavní pramennou větev Vltavy a vodáci na ni smí od 1. května. Vzhledem k faktu, že se účastníci pohybují na území národního parku, je nezbytností, aby se řídili příslušnými pravidly. V případě, že výška hladiny dosahuje 50 až 61 centimetrů, mohou na řeku vyjet posádky maximálně 63 lodí denně. Skupiny musí také doprovázet průvodce.  Pokud hladina vystoupá nad 61 centimetrů, může na řeku 180 lodí.

„Letos v květnu Teplou Vltavu splulo přibližně o 40 lodí více než loni. Červen pak byl v tomto porovnání mírně slabší,“ řekl Dvořák. Podle informací mluvčího jsou letos pro splouvání řeky ideální podmínky.

Zvýšením ceny Šumavský národní park věří, že odstraní ztrátu, jež mu v minulých letech vznikala. Na splouvání ročně prodělával téměř čtvrt milion korun. „Nechceme na splouvání vydělávat, ale rádi bychom se dostali na nulu,“ uzavřel Dvořák.

Foto: www.kct-tabor.cz

Převzato z vodarenstvi.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

17 − dva =