Plujte s námi na vlně informací v moři novinek s kapkou relaxu…

Vodáci obsadili horní tok Ohře

Datum: 07.07.2021

1524666800vodaci

Prodloužený víkend a vysoké letní teploty přilákaly na Ohři velký počet vodáků. Půjčovny v Karlovarském kraji tak evidovaly mimořádný zájem a na sváteční dny i vyčerpané zásoby lodí. Oproti jiným sezonám má Ohře dostatek vody a je splavní už od Tršnic na Chebsku. Jednou z půjčoven je například firma Dronte, která má v Karlovarském kraji na Ohři několik poboček.

„Teď, první víkend v červenci jsme byli úplně vyprodaní. Zájem je. Samozřejmě o víkendu je toho mnohem víc než v týdnu. Je to ovlivněné i počasím,“ řekl ČTK Igor Vintner z půjčovny Dronte, podle kterého byly na první červencový víkend a dva státní svátky zamluvené lodě už dva týdny dopředu.

Podobně si zájem vodáků pochvalovali i v půjčovně TeRi ve Velichově. Zájem je veliký. „Tento víkend byl opravdu hektický. Na další dny a týdny je zatím zájem slabší. Stav vody je výborný, sledujeme stav vody v Karlových Varech a nyní je asi 20 centimetrů nad hladinou, která tu v této době bývá,“ řekla ČTK provozovatelka tábořiště a půjčovny lodí TeRi.

Horní tok Ohře je oblíbený vodáky v celé věkové škále. Na lodě vyrážejí rodiny s dětmi, skupinky studentů i senioři. Někteří volí několikadenní cestu, jiní se svezou na lodi jen na krátkém úseku během jednoho dne. Podnik Povodí Ohře uvedl, že je nyní v řece v Citicích více než metr vody a v Karlových Varech – Drahovicích je hladina téměř na 60 centimetrech.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

sedmnáct + dvacet =