Plujte s námi na vlně informací v moři novinek s kapkou relaxu…

Inteligentní rozvodní sítě vody

Datum: 03.04.2024

Inteligentné technológie_032024

Voda je stále cenově náročnější komodita, a to nejen při dodávce, ale i spravování. Vývoj naznačuje, že během příštího desetiletí bude přibližně 1,8 miliardy obyvatel naší planety žít na místech s jejím nedostatkem. V konečném důsledku bude ohrožen přístup k pitné vodě a zvyšování spotřeby způsobené nárůstem populace vyvíjet stále větší tlak na infrastrukturu, zejména ve větších městech.

Vodní hospodářství si je vědomo problémů, kterým čelí. Mezi ně rozhodně patří vliv na životní prostředí, stárnoucí infrastruktura a zvyšování cen energie. Celosvětově se ročně vynakládá 184 miliard dolarů v souvislosti s poskytováním pitné vody, z čeho pouze 14 miliard dolarů jsou náklady na energii při dodávkách pitné vody do stávajících sítí. Voda je ale pro existenci člověka životně důležitým zdrojem. Lidské, environmentální a finanční pilíře jsou postaveny a už ani nemohou být výše.

Inteligentní technologie mohou být v současnosti hybnou silou při řešení problémů uvedených výše. Pokroková technologie přinášející informace v reálném čase je dostupná na trhu již dnes.

http://www.un.org/waterforlifedecade/scarcity.shtml.

Více info :

Data Analytics | Sensus Utility Analytics Solutions

Smart Communication Network | Quality Communication Technology (sensus.com)

nebo:

Info.cz@xylem.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

3 × čtyři =