Plujte s námi na vlně informací v moři novinek s kapkou relaxu…

Výkyvy teplot zaměstnávají teplárny i vodaře

Datum: 04.02.2024

oprava-potrubi

Prudké změny teplot v posledních týdnech přidělaly práci technikům z Plzeňské teplárenské i Vodárny Plzeň. Na řadě míst krajského města nevydrželo potrubí horkovodu, pohyby zeminy v důsledku jejího zamrzání a rozmrzání způsobovaly praskliny v potrubí vodovodů.

Mladá fronta DNES informuje o tom, že pára například vyvěrala ze silnice a chodníku na okraji parkoviště v Sadech 5. května poblíž Rooseveltova mostu, v pondělí zase unikala z otevřeného poklopu poblíž parkovacího domu Rychtářka. Během mrazivého úterý pára stoupala také ze šachty překryté mříží před výjezdovým stanovištěm záchranné služby u Lidické ulice na Severním předměstí.

„Havárie v oblasti Revoluční 88 – 90 byly celkem tři. První z 5. ledna si vyžádala čtyřhodinovou odstávku dodávek tepla a teplé vody. Další zásah jsme tam měli 18. ledna, tehdy trvala odstávka pět hodin, a naposledy v úterý 30. ledna, kdy kvůli opravě trvala odstávka přibližně sedm hodin. K haváriím došlo na horkovodním potrubí, které je přibližně 60 let staré, ale s tímto úsekem horkovodu dosud nebyly žádné problémy,“ popsala pro MF DNES mluvčí Plzeňské teplárenské Petra Siegerová. Počasí se podepsalo i vodárenské infrastruktuře. Na některých místech pod chodníky a vozovkami popraskalo potrubí. Podle mluvčí Dany Veselé však v současnosti Vodárna Plzeň neeviduje výrazný nárůst havárií.

Ilustrační foto: oprava popraskaného potrubí/ČT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

dvanáct + 5 =