Plujte s námi na vlně informací v moři novinek s kapkou relaxu…

Hasiči cvičili v areálu ostravské Ústřední čistírny odpadních vod

Datum: 04.11.2023

hzs1

Hasiči v provozu OVAK ověřovali prostřednictvím kurzů Potápěč a obsluha přilbového potápění dovednosti z obsluhy a potápění v kontaminovaných vodách s povrchovou dodávkou dýchacího média.

Akce se zúčastnilo osm hasičů Hasičského záchranného sboru České republiky (HZS ČR) z Královéhradeckého, Pardubického a Olomouckého kraje. Uchazeč musí mít před nástupem platné potvrzení o lékařské prohlídce povolující potápění a také být absolventem kurzu potápěč s odborností III. stupně.

Cílem kurzu je seznámení hasičů-potápěčů s teoretickými znalostmi a následně praktickými dovednostmi pro přilbové potápění s povrchovou dodávkou dýchacího média. Díky tomu má absolvent širší povědomí o teorii potápění a ověřené praktické zkušenosti s přilbovým potápěním v záchranářském a pracovním potápění v prostředí HAZMAT (Hazardous materials – prostředí s přítomností látek kontaminovaných, toxických, radioaktivních či jinak nebezpečných).

Hasiči jsou schopni provádět také specializované potápěčské práce pod vodou v prostředí neumožňujícím přímý výstup k hladině. Pro praktické ověřování dovedností poskytuje hlučínským instruktorům podporu v plaveckém bazénu Správa sportovních a rekreačních zařízení Havířov a ve stojaté vodě v areálu Ústřední čistírny odpadních vod Ostrava.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

pět × 2 =