Plujte s námi na vlně informací v moři novinek s kapkou relaxu…

Uzavřeno memorandum k přípravě přivaděče vody

Datum: 02.12.2022

kraj

Středočeský kraj uzavřel memorandum v souvislosti s přípravou stavby přivaděče vody v koridoru plánované dálnice D3. Vodárenská soustava zajistí zásobování vodou pro potřeby objektů dálnice D3 a přilehlých měst a obcí. Kraj o tom informoval na svých webových stránkách. 

„Memorandum o společném zájmu a postupu ve věci budoucí spolupráce při přípravě vodovodního přivaděče D3“ mezi Středočeským krajem, společností VODA Želivka, dobrovolným svazkem obcí Vodovodní přivaděč Javorník – Benešov a Posázavským vodovodem – dobrovolným svazkem obcí podepsali zástupci zainteresovaných stran.

Pitná voda pro část kraje

„Stavba je důležitá z hlediska zajištění pitné vody pro jižní část Středočeského kraje. Podpisem memoranda jsme se zavázali k tomu, že budeme i nadále podporovat projektovou a inženýrskou přípravu vyvolané investice, která souvisí s vodovodním přivaděčem v koridoru dálnice D3. V současné době se zpracovává projektová dokumentace do fáze územního řízení, měla by být dokončena zhruba v polovině roku 2023,“ sdělila krajská radní pro oblast životního prostředí a zemědělství Jana Skopalíková.

Celkové náklady: miliarda

Kraj bude projektové a inženýrské přípravy staveb za více než 55 milionů financovat ze svého rozpočtu v letech 2023 až 2029. Vodovod bude kopírovat trasu budoucí dálnice D3. Celkové náklady se odhadují na miliardu. Součástí je realizace 64,5 kilometru vodovodních řadů včetně čtyř vodojemů a čtyř čerpacích stanic.

Středočeský kraj se podílí na přípravě vodovodního přivaděče vedeného v souběhu s budoucí dálnicí D3 na území Středočeského kraje, který propojí stávající vodárenské soustavy skupinového vodovodu Javorník – Benešov a Posázavského skupinového vodovodu napojeného na vodárenský systém Želivka.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

19 + 19 =