Plujte s námi na vlně informací v moři novinek s kapkou relaxu…

Vodárna Plzeň napouští zahradní bazény

Datum: 20.04.2022

2901-image964x_

Firma upozorňuje obyvatele města a okolí, že právě v těchto dnech je nejvyšší čas pro objednání vody do jejich zahradních bazénů. Vodaři proto doporučují využít možnost přivézt vodu v cisterně a nezatěžovat veřejnou vodovodní síť. Informovaly o tom Kurzy.cz.

Jak uvedla dále Vodárna Plzeň, cisterny s vodou vypravuje vodárna zhruba od března a termíny jednotlivých závozů se postupně plní. Majitelé bazénů by tak neměli s objednáním vody otálet. Firma má k dispozici cisterny o objemu osm a deset metrů krychlových, hadice jsou dlouhé 50 metrů a více, voda se tak dostane bez problémů i do zahrad, kam je komplikovaný příjezd.

Společnost také upozornila, že cisterna bývá stále oblíbenější možností, jak si zajistit v bazénu čistou a nezávadnou vodu. „Je to tím, že veřejná vodovodní síť není pro velké odběry určená a při nedodržení pravidel hrozí, že zákazník způsobní problém sobě i sousedům. Pokud totiž roztočí kohoutek naplno, může dojít vlivem nárazových změn hydraulických poměrů v potrubí k uvolnění usazenin na stěnách a následnému nežádoucímu zakalení vody. A to nejen přímo v místě odběru, ale někdy i v poměrně širokém okolí. Způsob napouštění z kohoutku navíc není možné použít v lokalitách s nedostatečnou kapacitou vodního zdroje,“ uvedla mluvčí Dana Veselá.

Za službu zákazník zaplatí vodné podle platného ceníku, stočné se neúčtuje. Připočítává se cena za cestu cisterny a manipulační poplatek. Termín zavážky je nutné objednat na příslušných provozech vodárny e-mailem nebo telefonem:

Plzeň – tel.: 377 413 442, e-mail: marta.sevcikova@vodarna.cz
Kralovice – tel.: 373 396 304, e-mail: lukas.kovar@vodarna.cz
Nýřany – tel.: 377 931 315, e-mail: lubos.kucera@vodarna.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

6 + sedm =