Plujte s námi na vlně informací v moři novinek s kapkou relaxu…

Pomáháme s provozem a servisem domovních ČOV

Datum: 14.08.2020

banner servis-cov

Ať už se jedná o preventivní servisní údržbu, nebo když máte akutní problém s čistírnou, nově otevřený portál www.servis-cov.cz vás dokáže jednoduše spojit s nejbližším servisním technikem, který se o Vaši čistírnu postará. Na přehledné mapě ČR si můžete najít nejbližšího servisního technika či servisní středisko výrobce vaší DČOV.

Snadná a rychlá péče

DČOV sice nevyžaduje náročnou údržbu, nicméně jistou péči byste jí poskytnout měli, aby fungovala dlouhé roky a k vaší plné spokojenosti. Zapomeňte na časté vyvážení – odkalení je třeba maximálně dvakrát ročně a uděláte ho buď sami, nebo s pomocí specializované firmy.

Nejdůležitější je pravidelně kontrolovat správný chod a množství aktivního kalu. Toho nesmí být ani moc, ani málo. Aktuální stav snadno zjistíte nabráním vzorku vody z aktivační nádrže do sklenice a následným odečtem koncentrace. Kdyby čistička nepracovala dost účinně, můžete do ní také přidat bakterie či enzymy. To už nemůže být jednodušší – prostě připravenou směs spláchnete do odpadu. Občasné vyčištění potřebuje koš zachycující větší pevné předměty. A zapomenout byte neměli ani na prověřování kondice dmychadla. Sečteno a podtrženo, údržbou strávíte méně času než čištěním akvária či zahradního bazénu.

Před výběrem konkrétního modelu vám doporučujeme zodpovědět si několik otázek. Ta nejdůležitější spočívá v počtu osob, s jejichž splaškovou vodou si má DČOV poradit. V praxi se počítá s tím, že jeden člověk vyprodukuje až 150 litrů denně. Další kritérium spočívá v tom, jak často se daný objekt užívá. U trvale obydlených domů nebo často navštěvovaných chalup přijdou vhod kontinuální typy s průběžným čistěním, u nepravidelně obývaných staveb pak diskontinuální čističky, které začnou pracovat až po naplnění aktivační nádrže.

Jan Kania
specialista pro dodavatele DČOV
kania@bibus.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

dva × čtyři =