Plujte s námi na vlně informací v moři novinek s kapkou relaxu…

Nedostatek respirátorů může ohrozit i pracovníky čistíren odpadních vod

Datum: 04.03.2020

respi

Ačkoliv Státní zdravotní ústav ubezpečil, že koronavirus se do pitné vody nedostane a vodohospodáři kvůli jeho šíření nemusí přistupovat k významnějším opatřením, tak problémem mohou být respirátory. Jejich celoevropský nedostatek způsobený tím, že je lidé v obavě ze šíření koronaviru skoupili, totiž může zapříčinit vážné problémy v provozech továren nebo i v činnosti některých řemeslníků. Informoval o tom deník Právo.

„Oslovují nás naši distributoři, kteří používají ochranné pracovní pomůcky do továren či výroben. Žádají respirátory nebo polomasky a celomasky, kterých je teď velký nedostatek. Konkurence v podstatě podle našich informací nemá nic a my jsme jedni z mála výrobců v regionu,“ řekl Právu zástupce společnosti Moldex Martin Trojan.

Podle něj jsou konkrétním případem nedostatku ve výrobě drobní řemeslníci, lakýrnické firmy, továrny nebo třeba čistírny odpadních vod. „Tam musí jít do částí čistíren, které se musí udržovat, a v případě, že by neměli profesionální polomasku s filtry, můžou mít poškozené zdraví. Už tedy nastal sekundární efekt částečně i z důvodu nákupů respirátorů obyvateli,“ upozornil Trojan.

Foto: Abtex.sk

Jeden komentář k “Nedostatek respirátorů může ohrozit i pracovníky čistíren odpadních vod

  1. Samuel napsal:

    My jsme naštěstí nikdy nedostatek respirátorů neměli. Možná je to tím, že jsme ho neměli jen na jedno použití, ale šetřili jsme s nimi 😀 . Přišla mi škoda ho vyhodit, když byl ještě dobrý. Kromě respirátorů máme na práci ještě ochranné rukavice a brýle, které si objednáváme z https://www.uvex-safety.cz/cs/ . Ochranné pomůcky bych si kupoval klidně i sám, kdybychom je nedostávali, protože je pro mě moje zdraví to nejdůležitější.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

dva − dva =