Plujte s námi na vlně informací v moři novinek s kapkou relaxu…

Povodí Odry: vodní toky užívejte s rozvahou

Datum: 06.04.2024

Rekreacni_toky

Rekreační sezóna u vody je díky příznivému počasí před námi a Povodí Odry upozorňuje veřejnost, aby nepřeceňovala síly a toky užívala s rozvahou. Vodohospodáři apelují na to, aby lidé vodní díla využívali vždy za nízkých průtoků, při dobrých teplotních podmínkách vody v řekách, při nízké rychlosti proudící vody, nejlépe za přítomnosti dalších osob.

Volnočasové aktivity u vody se při nepozornosti mohou snadno změnit v tragédii. „Každý podle svého věku a kondice musí zvážit, zda podmínky pro vodní rekreaci pro něj jsou vhodné, zvláště za děti to musí učinit jejich rodiče, případně jejich dozor.  Zvýšený pohyb osob kolem toků a nádrží nemusí nutně zvýšit množství odpadu kolem nich. Žádám všechny o dodržování základních pravidel chování v přírodě. Jedním z nich je právě to, že vše, co si k vodě s sebou přineseme, tak si zase odneseme,“ žádá generální ředitel Jiří Tkáč.

Povodí Odry zdroje vody chrání před znečištěním nebo špatným nakládáním. „Právě proto kolem zátop vodárenských nádrží Kružberk, Šance a Morávka je vodoprávním úřadem stanoveno ochranné pásmo prvního stupně. Apeluji na všechny, kteří si plánují výlet k výše uvedeným nádržím, že do ochranného pásma prvního stupně je vstup zakázán. Toto ochranné pásmo kolem vodárenských nádrží je vymezeno informačními tabulemi,“ doplňuje technický ředitel Břetislav Tureček.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

2 × dva =