Plujte s námi na vlně informací v moři novinek s kapkou relaxu…

Zabraňte vodě zničit Váš majetek!

Datum: 27.03.2018

Zement_Verbund_Rohr_ZVR_2

V dnešním světě je jen velmi málo budov, které by nebyly napojeny na elektrickou energii. Do budovy vstupuje větší či menší počet silových kabelů, ale také například kabely sdělovací a mnoho dalších druhů. V případě, že tyto kabely vstupují do budov pod povrchem, je třeba zajistit jejich spolehlivé utěsnění proti vodě. Proč?

HRD 150-SG-3-22-54Protože prostup kabelů skrze stěnu do budovy je velmi slabým místem, kterým se do budovy může dostat v lepším případě vlhkost, v horším případě může dojít k zatopení suterénních prostor. Škody, které vznikají při znečištění a poškození, například uložených technologií, poté několikanásobně převyšují původní investici do utěsnění prostupu.

Spolehlivé utěsnění je přitom velmi jednoduché. Prvním krokem je správné připravení otvoru ve stěně. V případě, že stěna není opatřena vnější hydroizolací, nejvhodnějším způsobem je zabetonování nebo dobetonování speciální pažnice HRD-FU. Tyto pažnice jsou vyrobeny ze silnostěnné umělé hmoty, aby nedošlo k jejich deformaci. Jsou opatřeny po celé délce cementovým povrchem, který zajišťuje jejich dokonalé spojení s okolním betonem.

67Dalším krokem je výběr a instalace vhodného těsnění. Těsnění HRD se montují do výše zmiňovaných pažnic nebo přímo do jádrových vrtů. Skládají se z prstence vyrobeného z odolné gumy EPDM a nerezových přítlačných plátů. Pomocí závitů se přítlačné pláty stahují k sobě a vytlačují gumu jak do pažnice, tak na procházející kabely, čímž zajistí spolehlivé utěsnění celého vstupu. Tento jednoduchý a funkční systém Vám, při včasném řešení, může ušet-řit nejen dodatečné náklady na opravy, ale také spoustu zbytečných starostí.

Více informací­­­­­ naleznete na webových stránkách www.bettra.cz. Rádi Vám poradíme a pomůžeme s výběrem nejvhodnějšího řešení dle Vašich požadavků.

Mgr. Jiří Spurný – Bettra, s.r.o.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

13 + tři =