Plujte s námi na vlně informací v moři novinek s kapkou relaxu…

Rostislav Nídl, IZOLSAN s.r.o.: „Nenašli jsme námi požadovaný výrobek, tak jsme ho začali vyrábět sami“

Datum: 07.04.2017

2013-04-16 12.21.14 2013-07-10 10.46.54

Když jsme s firmou POKLOPSYSTEM s.r.o. začali v roce 2010 opravovat kanalizační a vodovodní poklopy, zjistili jsme, že výběr v rychle tuhnoucích maltách neodpovídá našim potřebám.

Nejdřív mne překvapilo to, proč rychle tuhnoucí hmoty vyrábíte sami?

Pro činnost naší sesterské firmy POKLOPSYSTEM s.r.o. jsme potřebovali čtyři základní vstupy, aby naše specializovaná firma mohla být úspěšná. Za prvé to byly kvalitní kanalizační a vodovodní poklopy s vysokou životností a snadnou dostupností. Za druhé to bylo kvalitní strojové vybavení speciálně upravené pro naši činnost. Za třetí to byly zkušenosti a profesionálně zaučení montéři. Za čtvrté to byly kvalitní české rychle tuhnoucí hmoty.
Proto jsme založili firmu IZOLSAN s.r.o., která vyrábí IZOLSAN HF – rychle tuhnoucí cementovou zálivku a IZOLSAN FIX rychle tuhnoucí cementovou maltu.

Jak se liší vaše výrobky od konkurenčních?

Naše konkurence se skládá ze dvou skupin, jedna skupina jsou zahraniční výrobci, kteří podobné hmoty dovážejí do České republiky. Druhá skupina jsou čeští výrobci, kteří se ale nespecializují na rychle tuhnoucí hmoty a vyrábějí v podstatě všechno. My jsme výrobci v podstatě jen několika velice specializovaných výrobků.

„Jako majitelé máme i možnost dohlížet na kvalitu, fyzikální vlastnosti hmot, což je pro nás velká konkurenční výhoda“

Jaký je váš celkový sortiment, přece nevyrábíte jen dvě malty?

Jak jsem již říkal, výroba hmot vyšla z potřeby naší sesterské firmy POKLOPSYSTEM. Sortiment našich výrobků se dá rozdělit do dvou skupin. Ta první jsou výrobky na opravy a zabudování poklopů a uličních vpustí a ta druhá – výrobky na sanace betonových ploch.
Mezi výrobky na opravy kanalizačních poklopů patří již zmiňované IZOLSAN FIX a IZOLSAN HF, dále vyrábíme IZOLSAN ASFALT a studenou asfaltovou zálivku. Mezi sanační hmoty patří IZOLSAN RAPID, IZOLSAN RS, IZOLSAN WS a IZOLSAN FW.

Jaké máte zkušenosti s těmito výrobky?

To jste řekl dobře jaké máme zkušenosti, protože naše firma POKLOPSYSTEM sama spotřebuje ročně přes 200 tun těchto hmot, tak jsme s nimi denně v kontaktu a můžeme je sledovat již 6 let, jak se chovají na opravených místech. To bych zmínil jako velkou výhodu oproti naší konkurenci, která své výrobky sama zároveň nespotřebovává.

Jak vám v současnosti funguje firma?

V Plzni máme kanceláře, kde pracuje vedení firmy a obchodní oddělení + logistika. Po celé ČR a SK máme obchodní zástupce – současně je jich pět.

Mluvil jste o asfaltu, jak to souvisí s cementovými hmotami?

Při zabudování kanalizačních poklopů, a hlavně uličních vpustí nemůžeme využít horkou balenou asfaltovou směs například v zimě, proto jsme hledali kvalitní studenou asfaltovou směs. Možná se budu trochu opakovat, ale žádnou jsme v té době nenašli, tak jsme ji začali vyrábět na základě licence. Naše požadavky na kvalitu jsou vysoké, potřebovali jsme modifikovanou asfaltovou směs, s kterou opravené místo vydrží minimálně pět let a aplikace bude jednoduchá a dostupná. Proto jsme její výrobu zařadili do našeho sortimentu.

Pro zajímavost:IZOLSAN ASFALT používá ŘSD, TSK, BKOM a další nároční zákazníci. IZOLSAN ASFALT neobsahuje žádná ropná ředidla je proto i šetrný k životnímu prostředí.“

Co nám řeknete na závěr?

Z různých staveb bohužel jsme denně svědky toho, že se poklopy ukládají na sucho „to znamená bez použití malty“, nebo se ukládají do malt, které nejsou vysokopevnostní „což je skoro stejné jako kdyby to dali na sucho“

Firma IZOLSAN s.r.o. ve spolupráci s firmou POKLOPSYSTEM s.r.o. ráda pomůže s uložením nových poklopů do nových asfaltových povrchů a s opravou stávajících poklopů a uličních vpustí. Za svou práci a za své materiály držíme dlouhou záruku s naši obchodně techničtí zástupci vám poradí na u vás na místě.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

devět + devět =