Plujte s námi na vlně informací v moři novinek s kapkou relaxu…

Časté dotazy – napojení developera na kanalizační řad

Datum: 27.12.2021

pripojka-755x455

Odpověď na dotaz ohledně napojení developera na kanalizační řad zpracovala Barbora Veselá, předsedkyně právní komise SOVAK ČR.

Znění dotazu bylo následující:

V obci, kde je provozovatelem kanalizace obecní úřad, jsme vystavěli kanalizační větev v developerském projektu. V roce 2021 byla na této větvi napojena zhruba polovina domů, v roce 2022 jich bude dopojeno zbývající množství. Od začátku fungování naší kanalizační větve máme uzavřenou s obcí smlouvu o napojení. Každý rok potom doplňujeme dodatkem cenu za budoucí období a množství odváděných vod.

Na rok 2021 jsme uzavřeli dodatkem smlouvu na celkem 2 000 kubíků vody, v letošním roce chceme obecní úřad požádat o navýšení na celkové kolaudované množství celé větve, což činí asi 3 200 kubíků. Z obecního úřadu máme nyní signál, že nepřevezmou od nás vodu v celkovém požadovaném množství 3 200 m³, ale že převezmou jenom část odpovídající cca 60 obyvatelům. Je možné, aby si obecní úřad takto diktoval podmínky, když dopředu věděl, jaké je celkové množství budoucích odváděných vod? Z naší kanalizační větve není možné odpojit jednotlivé domácnosti, jedná se o jednotnou trubku.

V základní smlouvě nebyl objem vůbec řešen, lidé se stěhovali od roku 2017 postupně. A v roce 2022 se nastěhuje zbytek domů, což je asi 13 domů o třech obyvatelích. Dodatky včetně uvedeného množství vznikly až od roku 2019, kdy kopírovali narůstající počet nastěhovaných. Počet plánovaných připojených EO obsahuje jen projektová dokumentace, kterou obec odsouhlasila.

Více se dozvědí řádní členové zde.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

třináct + 7 =