Plujte s námi na vlně informací v moři novinek s kapkou relaxu…

Projekt Hledej pramen vody 2023 zná vítěze

Datum: 05.06.2023

Hledej_pramen_vody

V pátek 2. června proběhlo na Slezkostravském hradě finále soutěže „Hledej pramen vody“ pro děti 4. a 5. tříd základních škol z Ostravska. Cílem soutěže je seznámit děti zábavnou formou s vodou a vytvořit k ní adekvátní vztah, který si voda zasluhuje. Za uplynulých 21 ročníků se soutěže zúčastnilo 16 000 žáků. Podle OVAK roste mladá generace, kterou se problematikou dostatku vody a její kvality zajímá. Z vítězství se letos radovaly Porubské kosatky.

„Soutěže, kterou pořádá Ostravské vodárny a kanalizace ve spolupráci se statutárním městem Ostrava se od března tohoto roku zúčastnilo 700 dětí, finále pak 20 nejlepších týmů z celkového počtu 33. Finální pořadí v soutěži určil součet bodů za teoretické znalosti a praktické soutěže. Pro soutěžící a jejich doprovod bylo připraveno zábavné dopoledne plné her a soutěží. Nechyběly vědecké pokusy s vodou, předvedení parkouru a ukázky jednotek IZS. Zájemci si také mohli vyzkoušet ovládat „ostravskou jedničku“ v kanalizačních vozech, moderní City Cycler,“ říká manažerka projektu Radka Vanková.

Podle ředitele OVAK Petra Konečného firma věří, že si většina účastníků odnesla do svého života pozitivní vztah k vodě a svým chováním pomohla ovlivnit i další lidi okolo sebe. „I když ostravský region netrpí nedostatkem kvalitní pitné vody, uvážlivý přístup k její spotřebě je stále důležitý,“ říká Konečný. Primátora Jana Dohnala těší, že se město na soutěži podílí. „Věříme, že dlouhodobá výchova mladé generace ve vztahu k vodě, přírodě a ekologii vůbec, má skutečně smysl. Mnoho z žáků, kteří se soutěže v jejich počátcích zúčastnili, mají už dnes své děti a věřím, že je vedou ke správnému vztahu k této životadárné tekutině,“ doplňuje Dohnal.

Kompletní výsledky zde.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

20 − sedm =