Plujte s námi na vlně informací v moři novinek s kapkou relaxu…

Nový hladinoměr GENESIS: Revoluce v měření rozhraní hladin kapalin

Datum: 21.09.2023

TZ_HENNLICH_2023_09_18_Nový hladinoměr GENESIS - Revoluce v měření_2

Unikátní způsob měření rozhraní hladin kapalin s dosud nedosažitelnou přesností – to je nový hladinoměr GENESIS společnosti Magnetrol. Ten na český trh přináší strojírenská firma HENNLICH. Nový standard měření dosahuje GENESIS tím, že měří rozhraní hladin pomocí GWR radaru (Guided WaveRadar) v obou směrech – dolů i nahoru. To mu umožňuje dosahovat výrazně vyšší přesnost než dosud používané způsoby měření.

Marcela Pažoutová, vedoucí divize MERES společnosti HENNLICH: “Unikátní konstrukce hladinoměru GENESIS vychází z dlouholetých zkušeností s měřením rozhraní GWR radarem. Jeho výjimečnost ale spočívá ve schopnosti měřit rozhraní ve dvou směrech – jak směrem dolů ke konci sondy, tak zpět nahoru k připojovací přírubě s hlavicí elektroniky. Díky tomu dokáže detekovat a analyzovat čtyři fáze rozhraní kapalin, včetně specifických vrstev emulze uhlovodíku s vodou, které byly pro konvenční GWR technologie problémem.“

Unikátní způsob měření rozhraní hladin kapalin s dosud nedosažitelnou přesností – to je nový hladinoměr GENESIS. Nový standard měření dosahuje GENESIS tím, že měří rozhraní hladin pomocí GWR radaru (Guided Wave Radar) v obou směrech – dolů i nahoru. To mu umožňuje dosahovat výrazně vyšší přesnost než dosud používané způsoby měření. (Foto: HENNLICH/Magnetrol)

Dosavadní metody měření hladin rozhraní kapalin, jako je využití vztlakového plováku s torzní tyčí či snímací LVDT cívkou, se ukázaly být zastaralé a omezené. „Novou éru měření nastoluje revolučním hladinoměrem GENESIS od společnosti Magnetrol, který přichází s unikátním využitím technologie Guided Wave Radar,“ doplňuje Marcela Pažoutová.

Hladinoměr GENESIS se osvědčuje zejména v náročných průmyslových odvětvích, jako je zpracování ropy v rafineriích a řízení procesů destilace. Jeho klíčovou aplikací je separace čistého produktu od vodní báze, což zásadně ovlivňuje efektivitu a ekonomiku provozu.

Měření hladiny pomocí hladinoměru GENESIS je možný v rozsahu od 60 centimetrů do šesti metrů. Zařízení je certifikováno podle ATEX, IECEx a FM, které zajišťující bezpečnost a spolehlivost v různých provozních prostředích. Diagnostika je zajišťována pomocí programu Pactware & DTM.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

jedna × 2 =