Plujte s námi na vlně informací v moři novinek s kapkou relaxu…

Povodí Vltavy k pohybu hladiny v nádrži Orlík

Datum: 23.10.2019

Prehrada-Orlik-725x483

V souvislosti s modernizací lodního výtahu pro malá sportovní plavidla na hrázi vodního díla Orlík podnik Povodí Vltavy oznamuje, že v průběhu měsíce října 2019 dojde k poklesu hladiny až pod úroveň 339,00 metrů nad mořem a takto sníženou hladinu bude nezbytné udržovat do dubna 2020.

Během této doby dojde k realizaci prací spojených s prodloužením kolejové dráhy výtahu o 12 metrů do délky a o 3 metry do hloubky a se sanací betonů na návodní straně. Termín pro dokončení celé modernizace je pak duben 2022 s tím, že po celou dobu budou práce prováděny mimo plavební sezonu tak, aby nedošlo k omezení provozu lodního výtahu v plavební sezóně.

„Pro úplnost uvádíme, že během října letošního roku je rovněž plánováno zahájení realizace akce VD Kořensko – zajištění plavebních hloubek pod vodním dílem. Obě tyto významné stavební akce jsou realizovány s cílem umožnit plavbu v dané lokalitě i při nižších hladinách v důsledku sucha, které si v minulých několika sezonách vynutily předčasné zastavení provozu lodního výtahu přes hráz přehrady Orlík a zastavení plavby přes vodní dílo Kořensko před koncem plavební sezony,“ sdělilo Povodí Vltavy.

Na území o celkové rozloze 28 708 kilometrů čtverečních spravuje Povodí Vltavy více než 22 000 kilometrů vodních toků v hydrologickém povodí řeky Vltavy a v dalších vymezených povodích, z toho je 5 533 kilometrů významných toků, přes 12 000 kilometrů drobných toků a dalších více než 4 300 kilometrů neurčených drobných vodních toků.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

5 × 1 =