Plujte s námi na vlně informací v moři novinek s kapkou relaxu…

V části Olomouce netekla voda

Datum: 08.05.2020

Olomouc-obecne-informace

V některých částech Olomouce došlo dopoledne ve středu 6. května k přerušení dodávky vody z důvodu závady na automatické regulaci pro město ve vodojemu na Tabulovém vrchu. Informoval o tom Olomoucký deník.

„Z důvodu závady na automatické regulaci dodávky vody do města Olomouce v zemním vodojemu na Tabulovém vrchu došlo v souvislosti s přípravou sanace páteřního vodovodu ulici Na Zákopě k celkovému poklesu tlaku vody v systému,“ vysvětlila Moravská vodárenská. Zakalení může podle vodohospodářů nějakou dobu přetrvávat.

Společnost Moravská vodárenská loni zvítězila v koncesním řízení na provoz vodovodní a kanalizační sítě v několika lokalitách na Olomoucku. I v letech 2020 až 2025 bude spravovat téměř 300 kilometrů vodovodní a více než 40 kilometrů kanalizační sítě a dodávat vodu pro více než 163 000 obyvatel v regionu.

Do koncesního řízení na pětiletý provoz infrastruktury se na jaře 2019 přihlásily čtyři společnosti. Odhadovaná hodnota tendru byla 1,2 miliardy korun. Zakázku vypsala VHS, které patří zdroje a potrubí přivádějící vodu do Olomouce. Jejími akcionáři jsou město Olomouc, okolní obce a zhruba tisícovka fyzických osob. Pouze Moravská vodárenská z koncernu Veolia do stanoveného termínu podala cenovou nabídku.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

tři × tři =