Plujte s námi na vlně informací v moři novinek s kapkou relaxu…

Dny otevřených dveří na ČOV Brno – Modřice

Datum: 07.04.2023

COV-Brno-Modrice

Brněnské vodárny a kanalizace zvou při příležitosti Dne Země širokou veřejnost do čistírny odpadních vod Brno – Modřice. Exkurze proběhnou v pátek 21. a v sobotu 22. dubna. 

Čistírna v Modřicích, kterou ročně proteče 35 milionů kubíků odpadní vody, čeká rozsáhlá modernizace za 300 milionů. Rádio Impuls uvedlo, že stavbaři vybudují dvě kruhové dosazovací nádrže o průměru 50 metrů, které vzniknou v místě připraveném na územní a technologické rezervy. Doplní tak šest fungujících.

„Po ukončení prací bude v provozu osm dosazovacích nádrží. Do budoucna se zvýší kvalita vypouštěných odpadních vod, což bude korespondovat s obecně závaznými požadavky směrnice Evropského parlamentu a Rady,“ uvedla před několika týdny mluvčí Brněnských vodáren a kanalizací (BVK) Renata Hermanová. Práce by měly skončit v prosinci 2024 a podle vodáren se obejdou bez nutnosti omezení provozu. Do čistírny putují nečistoty také z okolí Brna, kde společnost provozuje kanalizaci.

Den Země je zaměřen na propagaci a podporu ochrany životního prostředí. Poprvé byl slaven v roce 1970, v současnosti probíhá ve více než 193 zemích světa a je koordinován organizací Earth Day Network. Mezinárodní den každoročně připadá na 22. dubna.

Informace a registrace na exkurze zde.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

18 − čtyři =