Plujte s námi na vlně informací v moři novinek s kapkou relaxu…

V jihomoravských bazénech chystají úsporná opatření

Datum: 23.10.2022

aqualand

Například vedení Aqualandu Moravia v Pasohlávkách se rozhodlo nejisté situace s energiemi využít a od 2. listopadu brány aquaparku na šest týdnů uzavře. Během toho provede naplánované renovace. Jaká je situace v Brně nebo Hodoníně? Dobrou zprávou je, že tam provozy neomezí. Informoval o tom magazín PRO-ENERGY.

„Záměrně jsme zvolili toto období, jelikož je z celého roku nejslabší. Chceme vše zvládnout do Vánoc, aby u nás lidé mohli slavit závěr roku. Úpravy ve wellness a hotelu máme v plánu zvládnout během dvou týdnů,“ řekl ředitel Aqualandu Moravia Petr Pavlacký. Aqualand utratil loni v zimě za energie dva miliony, nyní se částka může vyšplhat až na deset. „Pevně věřím, že v mezičase dojde i pro náš obor k zastropování cen energií tak, aby bylo Aqualand smysluplné provozovat i v mimořádně energeticky náročných měsících,“ sdělil Pavlacký.

Alternativní zdroje energie

Na další týdny se připravuje také městská společnost STAREZ – SPORT, která v Brně aktuálně provozuje bazén v Kohutovicích, na Ponávce a lázně Rašínova. „Úsporná opatření jsme založili hlavně na měření a regulaci strojoven, řešíme také přechody na modernější a úspornější zařízení. S městem řešíme i možnost využití alternativních zdrojů energií,“ řekla mluvčí Michaela Dittrichová. Omezení provozu zde nechystají.

Provozní omezení v Hodoníně nechystají 

O úsporu energií se snaží i Lázně Hodonín. „Šetřit s energiemi se snažíme od prvopočátku zahájení veškerých provozů, tudíž nemáme mnoho možností, aby případné úspory nebyly na úkor hygienických předpisů nebo teplotního komfortu návštěvníků,“ řekl Švandelka. Jedním z nových opatření bude osazení jednotlivých provozů fotovoltaickými panely. „Toto opatření by mělo přinést výrazné snížení nákladů na elektrickou energii,“ dodal Švandelka, podle kterého se však ani tady neočekávají provozní omezení.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

2 × čtyři =