Plujte s námi na vlně informací v moři novinek s kapkou relaxu…

Modernizaci čistírny v Jindřichově Hradci provede pět firem

Datum: 10.10.2022

social-media

Modernizaci čistírny odpadních vod, která bude největší investiční akcí v následujících letech, provede sdružení pěti firem. Jedná se o Společnost Jindřichův Hradec, která je složená z pěti subjektů – STANTER, INPEK HOLDING, COMBIN BANSKÁ ŠTIAVNICA, YUCON CZ, a PRAKTIKPUMP. Zadávací řízení nadlimitní veřejné zakázky na stavební práce provedla v zastoupení města firma AP INVESTING. 

Cílem první etapy intenzifikace technologií čistírny odpadních vod Jindřichův Hradec je především splnění legislativních limitů stanovených pro vypouštění odpadních vod. V případě jindřichohradecké čistírny bude nutné výrazně posílit kapacitu aeračního zařízení ke snížení produkce amoniakálního dusíku.

Zpřísnění limitu pro celkový fosfor prakticky znamená dostavbu terciálního stupně pro srážení fosforu s následnou separací vysrážených látek. V rámci intenzifikace budou využity stávající biologické linky. Stavba začne 1. listopadu 2022 a předpokládaný termín dokončení stavby je do 30. dubna 2024. Celková závazná lhůta výstavby je maximálně 18 měsíců.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

11 + šestnáct =