Plujte s námi na vlně informací v moři novinek s kapkou relaxu…

Čtvrt milionu návštěvníků v Aqualandu Moravia

Datum: 08.09.2022

aqualand

Do areálu letos za červenec a srpen dorazilo 250 000 lidí. Téměř stoprocentní obsazenost měl přes léto i hotel. Podle vedení pomohl návrat hostů z Rakouska a Slovenska, kteří mohli po předchozích dvou letech přijíždět bez omezení. ČTK o tom informoval ředitel Aqaulandu Moravia Petr Pavlacký.

Počet návštěvníků ze zahraničí činil zhruba 30 procent. Vyšší návštěvnost než před covidem je pravděpodobně způsobená i tím, že se akvapark od té doby rozrostl, nabízí víc atrakcí ve venkovním areálu a rodinám s dětmi nabízí další služby. Vedení již řeší, jak přilákat hosty i mimo hlavní sezonu. Oproti předchozímu roku zde spojí dva wellness provozy, do nichž bude možné jít s jednou vstupenkou.

Aqualand bude chtít také ušetřit na energiích, spotřeba je od podzimu do jara vysoká kvůli nutnosti ohřevu vody a vytápění. V areálu také dokončili projekt na recyklaci bazénových vod a loni zprovoznili vyhřívání tubusů toboganů zbytkovým teplem. Řeší i instalaci fotovoltaických panelů, které by dodaly levnější elektřinu než ze sítě. Kvůli velkým nákladům na energie se přehodnocují investiční aktivity a rozsah zimního provozu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

šest + devět =