Plujte s námi na vlně informací v moři novinek s kapkou relaxu…

Lanškroun pokračuje v přípravě koupacího biotopu

Datum: 07.09.2022

a2cfe44f-7664-46ba-9d32-7e5ab4e10055

Příprava projektové dokumentace ke koupacímu biotopu se znovu posunula. Během léta dokončila společnost BAPO, která byla vybrána jako dodavatel, geodetické zaměření a inženýrsko-geologický průzkum v oblasti Dlouhého rybníka. 

„Na základě naměřených údajů a podmínek protipovodňových opatření Povodí Moravy došlo k nutné úpravě výšky a tvaru hráze. Tyto úpravy schválila rada na srpnovém zasedání,“ řekl místostarosta Miloš Smola. Po zapracování schválených změn přijde na řadu vypracování dokumentace pro společné územní a stavební řízení protipovodňových opatření, k jehož dokončení by mělo dojít v lednu 2023. Následovat bude žádost o vydání územního rozhodnutí a stavebního povolení souběžně s posouzením vlivu výstavby na životní prostředí.

Velká část práce na přírodě 

„Je před námi ještě kus práce, ale už teď bych rád poděkoval odboru investic a majetku, společnosti BAPO a městskému architektovi za spolupráci, která byla po celou dobu příprav vždy vstřícná a konstruktivní. Pevně doufám, že tomu tak bude i nadále,“ doplnil Smola. Biokoupaliště nebo přírodní koupací biotop jsou mezistupněm mezi klasickým chlorovaným bazénem a přírodním koupalištěm. Biotop je uměle založené jezírko s fólií a drenáží na dně, které může mít řadu bazénových prvků. Velká část práce se nechává na přírodě. Podstata biotopu spočívá v biologickém způsobu udržování kvality vody, bez chemie, za působení vodních rostlin a přírodních ekosystémů ve filtračních lagunách.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

19 − 6 =