Plujte s námi na vlně informací v moři novinek s kapkou relaxu…

ČEVAK: Mořské vlny ve vodárenské věži

Datum: 22.08.2022

CEVAK-Morske_vlny

Důkazem, že voda spojuje, se stal obraz s názvem Mořské vlny, který byl slavnostně představen ve Vodárenské věži. Autorem je ukrajinský malíř Adam Popenko. Uvedla to firma ČEVAK.

Popenko se po vypuknutí ruské agrese na Ukrajině začal v České republice živit jako sádrokartonář a malování je jeho koníčkem „S Adamem jsem se seznámil začátkem března v Krajském asistenčním centru pomoci Ukrajině, kde jsem jako psycholog Hasičského záchranného sboru Jihočeského kraje rozbíhal poskytování krátkodobé psychosociální pomoci ukrajinským uprchlíkům. Adam v centru pomáhal jako překladatel a byl jedním z nejaktivnějších a nejvytrvalejších členů,“ řekl psycholog HZS Jihočeského kraje Tomáš Adámek.

Popenko se rozhodl rozprodat část svých obrazů a výtěžek věnovat na pomoc své vlasti. Členové týmu posttraumatické páče obraz Mořské vlny koupili a propůjčili na Vodárenskou věž, aby si jej mohla prohlédnout veřejnost. „Celý tento příběh je o náhodách a setkání lidí, kterým není osud ostatních lhostejný. K tomu všemu nás spojuje i téma vody. Věřím, že návštěvníky Vodárenské věže obraz potěší, stejně jako udělal radost nám,“ sdělila mluvčí společnosti ČEVAK Jitka Kramářová.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

17 − deset =