Plujte s námi na vlně informací v moři novinek s kapkou relaxu…

V Lázních Bělohrad ubývá voda ve studnách

Datum: 03.08.2022

Studna

V Lázních Bělohrad si několik obyvatel stěžuje na úbytek vody ve studních. Problém vidí v narušení podzemních vod. V lázeňském areálu probíhají stavební práce. Někteří lidé řeší napojení na městskou vodovodní síť. Situací se zabývá městský úřad v Jičíně, úniky vody prověřuje společně s hydrogeology. Informovala o tom Česká televize.

V areálu lázní  vzniká nový pavilon, podle místních tam stavbaři narazili na silný pramen a narušili ho. „Lázně tam čerpají vodu, protože při stavbě se tam dostává voda do podloží. Podle mých zkušeností tam určitě ty silné prameny jsou,“ sdělil starosta Lázní Bělohrad Pavel Šubr. Voda, která jinak zásobuje okolní studny, se bez užitku ztrácí. Hydrogeologové připravují návrh pro stavbaře.

„Součástí je i monitoring okolních zdrojů a měřené množství čerpané vody. Možnost ovlivnění okolních zdrojů bude předmětem monitoringu a jeho vyhodnocení hydrogeologem,“ oznámila vedoucí odboru životního prostředí Městského úřadu v Jičíně. Lázně zatím situaci blíže nekomentovaly. „Dokud nebude oficiální stanovisko odboru, co se s tím má nebo nemá dělat, tak my se k tomu skutečně nebudeme vyjadřovat. Prostě vytéká voda a my ji musíme odčerpávat, abychom mohli stavět,“ uvedl finanční ředitel Lázní Bělohrad Miroslav Beneš.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

dva × pět =