Plujte s námi na vlně informací v moři novinek s kapkou relaxu…

Podyjí spojí s Rakouskem dvě visuté lávky přes řeku

Datum: 18.03.2022

Thaya river with meadow and forest covered hills on tha background in Thayatal National park on austrian - czech borders

Národní park propojí turistické cesty pro pěší na české a rakouské straně řeky a vzniknou dva turistické okruhy. ČTK o tom informoval ředitel správy Národního parku Podyjí Tomáš Rothröckl. 

Lávky budou určité zejména pro pěší. Navrženy budou jako visutá lanová konstrukce, s dvojicí ocelových břehových podpor a s dřevěnou konstrukcí mostovky zavěšenou na nosná lana. Svým provedením nebudou rušit krajinný ráz okolí. Vzniknou dva pěší okruhy – Okruh kolem města Hardeggu a Poustevnický okruh.

Stavět by se mělo ještě letos a s ukončením prací se počítá do konce roku. Investice se budou pohybovat kolem 9,6 milionu, část by měla zaplatit česká strana, část rakouská, 85 procent by mělo jít z Evropského fondu pro regionální rozvoj. Národní park Podyjí leží na území o rozloze zhruba 63 kilometrů čtverečních, patří k nejnavštěvovanějším lokalitám Jihomoravského kraje. Je oblíbeným místem pro pěší i cyklistickou turistiku. S rakouským Národním parkem Thayatal sousedí v místech, kde řeka Dyje (německy Thaya) tvoří hranici s Rakouskem. Thayatal má rozlohu asi 13 kilometrů čtverečních.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

šest + patnáct =