Plujte s námi na vlně informací v moři novinek s kapkou relaxu…

PVK: Méně černých odběrů v roce 2021

Datum: 10.03.2022

vysilac-instalovany-na-vodomeru

Pražské vodovody a kanalizace vyfakturovaly v loňském roce zákazníkům za nelegální odběry pitné vody a černou produkci odpadních vod 3,2 milionu korun. V částce jsou zahrnuté náklady na přešetření, způsobené škody a sankce. 

„Celkový počet prošetřených případů kvůli epidemiologické situaci meziročně mírně klesl, zároveň poklesl o osm set tisíc korun finanční objem prohřešků,“ informoval mluvčí Tomáš Mrázek. Ze 170 případů nelegální produkce odpadních vod jich pracovníci PVK prokázali 92 procent. „V drtivé většině případů se jednalo o nepřihlášenou kanalizační přípojku a přímé napojení do revizní šachty,“ řekl Mrázek.

Firma u černých odběrů prošetřila 153 případů a podařilo se jich prokázat 111. Nejčastěji se vyskytovala neoprávněná manipulace s vodoměrem (81 %), neměřená odbočka před vodoměrem (7 %) a neevidovaná vodovodní přípojka (8 %). Vodaři vytipovávají potenciální černé odběry kontrolou odběrných míst z vlastní databáze, pokud stávající smlouva na vodné neobsahuje ujednání o odvádění odpadních, respektive srážkových vod kanalizací pro veřejnou potřebu, provedou v nemovitosti kontrolu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

1 + 11 =