Plujte s námi na vlně informací v moři novinek s kapkou relaxu…

Domažlice pokračují v boji proti velké vodě

Datum: 01.03.2022

nove-tune-v-domazlicich-zabrani-velke-vode_denik-630-16x9@2x

Město je chráněno před povodněmi ze strany od rybníka Tři vrby a současné budování tůní navazuje na předchozí sérii protipovodňových opatření. Tůně pomohou zadržet vodu, výpustní trubka v případě povodní pustí jen určitý objem vody. Informoval o tom Deník.

„Na jaře vzejde tráva a celý prostor se zazelená. Tůně se také kořenovým systémem zpevní. Těm, kteří sem chodí na vycházky, se naskytne pěkný pohled,“ popsal krajinu místostarosta Stanislav Antoš. Výstavba tůní navazuje na předchozí sérii protipovodňových opatření na území Domažlic a zároveň předznamenává revitalizaci Hanova parku, která se připravuje.

Představitelé města již na opatření proti velké vodě pracovali v minulých letech a povedlo se jim například zkapacitnění Zubřiny, odbahnění Jezera a rybníků Zelenov, Radošov a Strakov. Dále se obnovil retenční rybník v oblasti Zelenovských rybníků a poldr v lokalitě Na Bábě. Zmeandroval se Petrovický potok, postavily se tři hráze na bývalém vojenském cvičišti, hrázky ve Vavřinecké rokli a poldr mezi Havlovicemi a Újezdem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

tři + 2 =