Plujte s námi na vlně informací v moři novinek s kapkou relaxu…

Modernizace přerovského bazénu

Datum: 23.02.2022

bazén1

Nové keramické obklady získá místní padesátimetrový plavecký bazén. Další zvažovanou možností byl podle města modulární systém tvořený panely z nerezové oceli v kombinaci s tvrdým PVC, ale tato varianta by byla až o 5 milionů korun dražší – proto se radní rozhodli pro kachličky. Opravu za 11,5 milionu by chtěl Přerov zahájit ještě letos.

„Původní obklad bude osekán, poté by mělo dojít k odbornému posouzení původní železobetonové konstrukce bazénu – je třeba zjistit, kde dochází k průsaku a tato místa opravit. Nutné bude i vybourání stěnových trysek a bazénové výpusti, vana získá nové prvky a ty budou napojeny na stávající rozvody,“ nastínila náměstkyně přerovského primátora Hana Mazochová.

Součástí projektu by měla být také výměna vstupních madel a odbourání stávajících startovacích bloků, které mají nahradit moderní nerezové bloky. Bazén byl zde otevřen v roce 1978.

„Když byl bazén kvůli covidu pro veřejnost uzavřený, tak se nám, nevíme proč, vzedmula část dna. Vodu jsme vypustili a část opravili. Jenže za pár týdnů se situace opakovala v jiném úseku. Je zřejmé, že je narušená stará hydroizolační vrstva, která tu byla položena před téměř padesáti lety. Nechceme dojít až do havarijního stavu, kdy by bylo nutné bazén uzavřít, a proto považujeme za vhodné zahájit rekonstrukci co nejdříve,“ řekl jednatel firmy Sportoviště Přerov Jaroslav Hýzl. Zatím se počítá, že by se do práce měla specializovaná firma pustit od června do září.

Poslední větší opravou areál prošel v roce 2011, kdy si jeho modernizace a přeměna na aquapark vyžádala 60 milionů. V roce 2014 získal areál titul „Nejekologičtější bazén České republiky“. Vysloužil si to za předúpravnu vody, která do bazénu neputuje z městského vodovodního řadu, ale z místního potoka Strhanec, za ohřev vody pomocí solárních kolektorů a také za zateplení objektu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

pět + patnáct =