Plujte s námi na vlně informací v moři novinek s kapkou relaxu…

Fiala uvedl do funkce ministra zemědělství Zdeňka Nekulu

Datum: 04.01.2022

do-textu_107

Předseda vlády Petr Fiala uvedl 3. ledna 2022 do funkce ministra zemědělství Zdeňka Nekulu. Krok nastal poté, co ho jmenoval ministrem prezident Miloš Zeman. 

„Jsem rád, že jsem měl ​možnost na ministerstvu zemědělství uvést do funkce nového ministra zemědělství Zdeňka Nekulu. Je to důležité z toho důvodu, že naše nová vláda je nyní kompletní, že jsme překonali všechny překážky, které nám v tomto případě způsobila nemoc covid-19, a že teď už můžeme všichni naplno pracovat,“ konstatoval předseda vlády Petr Fiala. Podle něj se jedná o mimořádně důležitý rezort, jehož práci pociťuje dnes a denně každý člověk v České republice nejen tím, jak kvalitní potraviny jí, ale i tím, v jakém životním prostředí, v jak kvalitní krajině žije.

„Úkoly, které před novým panem ministrem jsou, jsou velké. Souvisejí i s tím, že v letošním roce budeme předsednickou zemí Evropské unie. Už v příštích dnech je potřeba řešit některé otázky týkající se strategického plánu, který ovlivní podobu zemědělské politiky v příštích sedmi letech. Bude potřeba rozhodnout některé klíčové věci, jako je zastropování zemědělských dotací nebo výše podpory prvních hektarů a řadu dalších konkrétních otázek,“ uvedl Fiala.

Premiér dále vyzdvihl, že je Nekula odborník na zemědělství a má potřebné manažerské a politické zkušenosti. „Je to člověk, který zemědělství rozumí, který se zemědělství věnuje odborně dlouhou dobu a má zkušenosti i z práce na ministerstvu zemědělství. Je to ale i člověk, který má zkušenosti z komunální a regionální politiky, takže má všechny předpoklady pro to, aby tento ne úplně snadný rezort a všechny výzvy dobře zvládl,“ shrnul předseda vlády.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

10 + 13 =