Plujte s námi na vlně informací v moři novinek s kapkou relaxu…

ČEVAK: Armaturní stanice ukazuje svět pod hladinou

Datum: 08.11.2021

cev1

Tajemství světa pod hladinou ukazuje veřejnosti armaturní stanice na levém břehu řeky Vltavy nedaleko sídliště Vltava v Českých Budějovicích. Zdi ožily desítkami živočichů v jejich přirozeném prostředí. Objekt nechal zkrášlit správce vodohospodářského majetku statutárního města, společnost ČEVAK. Informovala o tom mluvčí Jitka Kramářová.

„Stavba, která se nachází nedaleko frekventované cyklostezky, se stává další z řady objektů galerie pod širým nebem v krajském městě. Propojení vody a vodních živočichů se přímo nabízí. Ukazujeme tím, že součástí naší práce jsou nejen dodávky pitné vody, ale také starost o vodu odpadní, kterou vyčištěnou vracíme zpět do přírody,“ řekla Kramářová.

Dále připomněla, že letos se netradiční fasády dočkala armaturní stanice nedaleko branišovského lesa na sídlišti Máj, na níž jsou ztvárněna lesní zvířata. Z fasády armaturní stanice na Pražském sídlišti podle Kramářové vytéká přímo do Vltavy voda ze soustavy potrubí a šoupat, která symbolizuje vodovodní síť v krajském městě.

„Mám radost z toho, jak se technické budovy, mění v zajímavé objekty, které si prohlížejí nejen obyvatelé, ale i návštěvníci krajského města. Navíc každý z motivů je odlišný, což svědčí o tom, že jejich tvůrcům nechybí inspirace,“ doplnil náměstek českobudějovického primátora Ivo Moravec.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

11 + 11 =