Plujte s námi na vlně informací v moři novinek s kapkou relaxu…

Kamencové jezero i pro otužilce

Datum: 21.10.2021

6211353

Ledovou lázeň si budou moci v jezeře v Chomutově užít třikrát týdně. Poprvé jim bude areál k dispozici v sobotu 23. října. Vstupné se neplatí. První organizované koupání v ledové vodě Kamencového jezera se uskutečnilo loni v únoru.

„Otužování je ohromně oblíbené a propadá mu stále více lidí. Jdeme tomuto trendu naproti a připravili jsme pro zájemce rozšířenou možnost užít si ledové vody v jezeře,” uvedla Věra Fryčová, ředitelka Zooparku Chomutov, pod nějž Kamencové jezero spadá. Nadšenci se mohou chodit otužovat každou sobotu od osmi do dvanácti hodin a rovněž každé úterý a čtvrtek od čtyř do pěti hodin. Teplota vody v Kamencovém jezeře se aktuálně pohybuje mezi jedenácti a dvanácti stupni Celsia. S blížící se zimou se bude snižovat, například při premiéře loni v únoru byla teplota kolem čtyř stupňů.

Chomutov na jaře jezero dopouštěl. S dočerpáním pomáhala voda z Podkrušnohorského přivaděče, která se žene provizorním potrubím rychlostí 22 litrů za vteřinu. Město a vodohospodáři souhlasili s dodávkou 30 tisíc kubíků vody, což je zhruba desetina celkového objemu jezera.

Každé léto láká návštěvníky nejen z okolí, ale také z celé České republiky a koutů Evropy. Kromě přírodního koupaliště s upravenými plážemi, kterému dominuje plovoucí molo, nabízí svým návštěvníkům řadu možností, jak trávit volný čas.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

3 + tři =