Plujte s námi na vlně informací v moři novinek s kapkou relaxu…

Výměna potrubí dvacet metrů nad řekou

Datum: 01.09.2021

PRI8db109_Libochovany26

Dvacet metrů nad hladinou Labe nedaleko Prackovic na Litoměřicku vyměňují dělníci potrubí, které zásobuje pitnou vodou sto tisíc obyvatel Ústí nad Labem a jeho okolí. Informoval o tom server idnes.cz.

Díky pracovníkům stavební firmy budou na přemostění namontovány dvě obslužné lávky. „Tím dojde také ke zpevnění konstrukce,“ zdůvodnil Tomáš Štěpánek ze společnosti AZ Consult, který má na starosti technický dozor. Na jaře práce zkomplikoval nedostatek materiálu způsobený koronavirovou krizí, nicméně finální termín předání stavby ohrožený není.

„Stavební část práce by měla skončit nejpozději do konce října. Během listopadu by mělo docházet ke vzorkování a tlakování potrubí při revizi dokončeného zařízení,“ doplnil Štěpánek. Dále prochází modernizací armaturní komory na obou březích řeky.

Komory jsou koncipované tak, aby se při povodních uměle zatápěly, aby je tlak vody nevytrhl ze země. Akce v podobě obnovy 208 metrů dlouhého akvaduktu je součástí rekonstrukce páteřního přivaděče pitné vody z úpravny Velké Žernoseky. Investorem je Severočeská vodárenská společnost.

Podívejte se na video. 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

osmnáct + 3 =