Plujte s námi na vlně informací v moři novinek s kapkou relaxu…

Výstava Voda a civilizace v Písku

Datum: 24.08.2021

putovni-vystava-voda-a-civilizace-zavita-i-do-pisku_galerie-980-805x350

Úspěšná výstava unikátních fotografií Voda a civilizace se od 25. srpna do 21. září představí v Písku. Na promenádě mezi Kamenným mostem a kulturním domem bude umístěno 26 velkoformátových panelů, které ukazují klíčový význam životodárné tekutiny od náboženských přes ekonomické, fyzikálně-technické, až po krajinné, ekologické a historické či politické souvislosti.

Expozice nabídne pohled na opravenou píseckou městskou plovárnu vybavenou moderní technologií využívání vody z Otavy nebo nově upravenou pěšinu ke Klášterským rybníkům. Návštěvnicí uvidí snímky zachycující prameny Amazonky, výzkum chování velryb a delfínů, vodu v různých skupenstvích nebo ničivou povodeň v Praze v roce 2002.

„Jsem ráda, že se v Písku představuje zajímavá výstava Voda a civilizace. Mohlo by se zdát, že my v srdci Evropy zatím nevnímáme tak citlivě dopady spojené s nedostatkem vody. Uplynulé suché roky ale jasně ukázaly, že se jedná o problém, který je třeba řešit globálně a týká se i nás. Proto se snažíme přistupovat k problematice pitné i užitkové vody ve městě mnohem důrazněji, než tomu bylo dříve. Věřím, že tato výstava bude pro obyvatele našeho krásného města nad Otavou podnětem k zamyšlení nad tímto tématem a děkuji za ni,“ řekla starostka města Eva Vanžurová.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

dvacet − dva =