Plujte s námi na vlně informací v moři novinek s kapkou relaxu…

Rozsáhlý vodohospodářský projekt na Opavsku

Datum: 08.07.2021

suche_lazce_2

V městských částech Opavy, v Komárově a Suchých Lazcích, se buduje splašková kanalizace. Obce, které jsou zde jedny z posledních, kde chybí kanalizace, budou mít společnou čistírnu odpadních vod. S financováním akce za 300 milionů pomáhá město Opava.

„Dotační podmínky pro nás byly nesplnitelné. Až loni se uvolnily a my jsme mohli podat žádost o dotaci,“ řekl starosta Komárova Lumír Měch.

Podle opavského primátora Tomáše Navrátila je to akce, která se připravuje od roku 2009. Pro město se jedná o jeden z největších investičních projektů za posledních 20 let. Dělníci začali pracovat v obou obcích najednou a dohromady zde položí 12 kilometrů kanalizačního potrubí s téměř 550 přípojkami, čerpacími stanicemi i čistírnou. Ke každému domu však kanalizace přivedena nebude.

„Kanalizace nebude vybudována na ulicích V Ulici a Na Štěpnici, a to především proto, že nevyšla ekonomická výhodnost těchto tras. Já věřím, že v budoucnu vyřešíme min. Ulici na Štěpnici,“ doplnil starosta Suchých Lazců Petr Oriščík. Podobná situace panuje i v sousedním Komárově, kde velké vzdálenosti od páteřní trasy znemožnily výstavbu na ulicích U Černého Mlýna, U Tratě a Potoční. Stavební práce, které částečně omezí dopravu a průjezd hromadné dopravy, by měly skončit v říjnu 2022.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

19 + šest =