Plujte s námi na vlně informací v moři novinek s kapkou relaxu…

TK SOVAK ČR: Voda má pro život nejvyšší hodnotu

Datum: 23.03.2021

Kubala

Stejně jako v uplynulých letech i letos zorganizoval SOVAK ČR tiskovou konferenci k příležitosti Světového dne vody. Tentokrát proběhla s ohledem na přetrvávající koronavirová opatření online. 

„Využijme proto i doprovodný slogan hlavního tématu letošního Světového dne vody „Voda znamená pro různé lidi různé věci“ a zamysleme se každý sám, co pro koho voda znamená a jakou má pro koho hodnotu,“ zdůraznil předseda představenstva Svazu vodního hospodářství ČR a generální ředitel Povodí Vltavy Petr Kubala. Uvedl, že je přesvědčen, že mnozí, kdo se nad tímto tématem zamyslí u nás, kde si užíváme vodního blahobytu, se dostanou do nesnází.

„Je to tím, že bereme vodu jako všudypřítomnou samozřejmost. Voda má tu nejvyšší hodnotu pro život, je to ta nejvyšší hodnota, jakou si dovedeme představit a my se musíme naučit spolupracovat a přemýšlet v širších, mezioborových souvislostech, dokud k tomu ještě máme čas,“ řekl Kubala.

SVH ČR proto podle něj podporuje a prosazuje všechna řešení vedoucí k zajištění dostatečného množství kvalitních vodních zdrojů do roku 2050, aby i naše děti a budoucí generace mohly užívat dosaženého standardu života ve vodním blahobytu, jako my nyní.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

11 + 7 =