Plujte s námi na vlně informací v moři novinek s kapkou relaxu…

Devadesátimilionová investice do vodárenské infrastruktury na Olomoucku

Datum: 01.03.2021

Olomouc-obecne-informace

Zhruba 90 milionů si vyžádá čistírna odpadních vod a kanalizace, kterou vybudují v Nové Hradečné na Olomoucku. Stávající kanalizace ze 70. let minulého století již dosluhuje. Pro obec s více než 750 obyvateli se jedná o jednu z nejvýznamnějších investic.

„Jsem rád, že se podařilo zajistit tento projekt a budeme mít u nás v obci rozšířenou kanalizaci a novou čistírnu odpadních vod. Ve městě je tato infrastruktura samozřejmostí, menší obec jako ta naše si však musí nejprve našetřit poměrně velkou částku, než si tuto investici bude moci dovolit,” uvedl starosta Nové Hradečné a krajský zastupitel Tomáš Müller. Akce, která bude zahájena v dubnu, by měla skončit na konci roku 2022.

„Z celkové částky budeme muset uhradit 38 milionů z obecní kasy. Našetřených nyní máme asi 20 milionů a na zbývajících 18 milionů si budeme muset vzít úvěr. Je i šance získat nějaké peníze od kraje, a to z programu na obnovu vodohospodářské struktury. Zbytek zaplatíme z dotace od ministerstva životního prostředí,” doplnil Müller.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

šestnáct − 1 =