Plujte s námi na vlně informací v moři novinek s kapkou relaxu…

Zlepšení dostupnosti pitné vody v Jihlavě

Datum: 24.02.2021

jihlava

Zastupitelé Jihlavy uvolnili 15 milionů korun na pořízení projektové dokumentace na posílení vodovodní sítě ve městě a stavbu vodovodního přivaděče z nádrže Švihov. Mělo by tím dojít ke zlepšení dostupnosti pitné vody v Jihlavě a zvýšení tlaku v potrubí. Zároveň se tím mají zvýšit rezervy pitné vody, aby mohlo dojít k dalšímu rozvoji města.

Jihlava si provozuje svůj vodárenský majetek sama. Na konci roku 2012 vystoupilo krajské město ze svazku. Vleklé spory o vydání majetku ukončily strany dohodou loni v létě. Vodárenské sítě pro svazek obcí provozuje jihlavská divize Vodárenské akciové společnosti (VAS). Jihlava tak provozuje veškerý vodárenský majetek ve městě, včetně čistírny odpadních vod v Hruškových Dvorech.

„Vyřešení vlastnických problémů mimo jiné znamená, že se můžeme vrhnout do tolik zmiňovaných a spílaných oprav chodníků, protože teď už můžeme společně s povrchy začít opravovat i 60 let starou kanalizaci pod nimi,“ uvedla před několika týdny primátorka Karolína Koubová (Fórum Jihlava). O vodovody a kanalizace se začala starat nově vytvořená divize Služeb města Jihlavy.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

čtyři + 1 =