Plujte s námi na vlně informací v moři novinek s kapkou relaxu…

Problémy kvůli podzemní vodě v Hradci Králové?

Datum: 28.01.2021

Hradec_kralove

Hradecký deník upozornil na to, že podzemní voda od roku 2018 zkomplikovala už třetí velkou investici krajského města. Jedná se o Základní a uměleckou školu Střezina, sportovní halu na Pouchově a dům s odlehčovací službou. Podle opozice na magistrátu však nefunguje příprava projektů.

„Přijde mi neuvěřitelné, že nás v Hradci znovu a znovu překvapuje podzemní voda,“ postěžoval si pirátský zastupitel Pavel Vrbický. Investiční náměstek Jiří Bláha (ODS) v návaznosti na to uvedl, že bylo letos mimořádně mokro. Odpověď investičního náměstka opozici příliš neuspokojila.

„Když chodím po Hradci, už teď vidím podzemní vodu na všech loukách. A to nemáme za sebou žádné velké deště, pouze slezl sníh a máme tady mokřady. Jsme prostě město na dvou řekách. Jestli něco na magistrátu nefunguje, tak je to příprava projektů a jakákoliv kontrola,“ řekl Deníku Vrbický.

Deník dále uvedl, že podle vyjádření šéfa investičního odboru na hradeckém magistrátu se u všech projektů provádí hydrogeologický průzkum. „Za správnost projektové dokumentace podle zákona odpovídá projektant,“ řekl zastupitelům Michal Jandík. Podle vedoucího odboru kanceláře primátora Jiřího Vinkláře byla diskuze na zastupitelstvu zkreslená.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

dvacet − 4 =