Plujte s námi na vlně informací v moři novinek s kapkou relaxu…

Chceme do první vlny očkování, zní z brněnské vodárny

Datum: 08.01.2021

ockovani-covid-koronavirus

Naši zaměstnanci jsou důležití pro chod státu a zásobování obyvatel vodou, říká podle Deníku předseda představenstva Brněnských vodáren a kanalizací Pavel Sázavský.

V této souvislosti vyzval vládu, aby pracovníky vodárenských společností zařadila do první vlny očkování proti Covid-19. Sázavský zdůraznil, že zaměstnanci vodáren poskytují služby zcela nezbytné pro provoz zdravotnických zařízení.

„Neumím si představit, že by nám při současné situaci onemocnělo větší množství provozních zaměstnanců. Naše systémy jsou sice několikanásobně jištěné, ale tato pandemie nabírá takových rozměrů, že by mohl hrozit kolaps,“ řekl Sázavský. V této věci se plánuje dopisem obrátit na premiéra Andreje Babiše, ministra zdravotnictví Jana Blatného a Ústřední krizový štáb.

Do iniciativy chce rovnou zapojit vodárenské sdružení Sovak, které sdružuje všechny významné provozovatele vodárenských sítí v zemi. „Musíme vyvinout silný tlak na tvůrce očkovací strategie. Není možné, aby se na tuto část kritické infrastruktury prostě zapomnělo,“ dodal Sázavský.

Ilustrační foto (Deník, autor: Michal Fanta)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

6 + osm =