Plujte s námi na vlně informací v moři novinek s kapkou relaxu…

Chraňte své vodoměry před mrazem

Datum: 04.12.2020

vodomer-805x350

Řada vodárenských společností upozorňuje, aby lidé pečlivě zabezpečili své vodoměry. Záleží například také na tom, kde je daný vodoměr umístěný. Pokud je totiž umístěný venku v šachtě, je potřeba zkontrolovat její spolehlivé uzavření tak, aby nedocházelo k neúměrnému prochlazování vnitřního prostoru šachty.

Pokud se potrubí a vodoměr nacházejí v hloubce, kde mohou zmrznout, je nezbytné opatřit poklop tepelnou izolací. Použít lze například polystyren nebo minerální izolační vatu – ne ale skelnou. Pokud se pak vodoměr nachází uvnitř domu či jiné nemovitosti, je vhodné zabránit vystavení vnitřní instalace a vodoměru účinkům mrazu například vnější tepelnou izolací.

K poškození vodoměru může ovšem dojít také v případě, když se někdo snaží zamrzlou vnitřní instalaci včetně vodoměru rozmrazovat vysokou teplotou – například horkovzdušnou pistolí nebo otevřeným ohněm. Poškozené vodoměry mají negativní finanční dopad na zákazníka, od kterého vodohospodáři vyžaduje náhradu škody za výměnu poškozeného zařízení.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

4 × jedna =