Plujte s námi na vlně informací v moři novinek s kapkou relaxu…

Firma NWT dodala monitorovací systém pro Povodí Moravy

Datum: 14.11.2020

20200826_121504-scaled

Divize Elektro dodala průmyslové kamery za milion korun pro Vodní nádrž Boskovice. Monitorovací systém disponuje třemi pohyblivými a osmi stálými kamerami s nočním režimem, které přenáší obraz přímo na centrálu Povodí Moravy v Brně. NWT patří více než čtvrtstoletí mezi nejvýznamnější technologické a inovační společnosti České republiky. Vize firmy je přinášet lidem nejnovější světové technologie.

Nádrž prošla úpravami a modernizací za 160 milionů a v současnosti plní nejnovější požadavky na zabezpečení vodních děl. Podle Povodí Moravy si modernizace vyžádala řadu jedinečných postupů, které se běžně na podobných stavbách nepoužívají. V současnosti je zásobní objem zcela zaplněný.

Akce spočívala zejména ve zvýšení kapacity přelivu, skluzu a vývaru, úpravě odpadního koryta, úpravě horní části těsnícího jádra a navazujících úpravách koruny hráze. Rekonstrukce podle vodohospodářů vedla ke zvýšení bezpečnosti nádrže, která nyní převede až tisícileté povodně. Dále se hráz dočkala obnovení dvou mostních konstrukcí přes skluz a přes odpadní koryto, které umožní převedení povodní.

Přehrada Boskovice byla vybudovaná v letech 1985 – 1989. Hlavním důvodem stavby byly rostoucí požadavky Blanenska a Boskovicka na pitnou vodu. Jelikož se jedná o chráněný vodní zdroj, je v boskovické nádrži přísně zakázáno koupání.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

dvanáct + pět =